ÜST: Qaynar çayın istifadəsi xərçəngin inkişafına gətirib çıxara bilər

11:54 | 16.06.2016
ÜST: Qaynar çayın istifadəsi xərçəngin inkişafına gətirib çıxara bilər

ÜST: Qaynar çayın istifadəsi xərçəngin inkişafına gətirib çıxara bilər

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) yanında Xərçəngin öyrənilməsi üzrə beynəlxalq agentlik həddən artıq qaynar qəhvə və çayın istifadəsini sağlamlıq üçün təhlükəli hesab edir.

"Report" xəbər verir ki, agentliyin tədqiqatına əsasən, həddən artıq qaynar çay və qəhvənin istifadəsi qida borusunun xərçənginə gətirib çıxara bilər. 
Söhbət qaynarlığı 65 dərəcə Selsidən yüksək olan içkilərdən gedir. 

Tədqiqatın üzərində 23 alim işləyib. Onların işinin nəticələri "Lanset" tibbi jurnalında dərc olunub.

www.ann.az
0
Bizi sosial şəbəkələrdə izləyin !

REKLAM

Xəbər lenti

“Bir Pəncərə İxraca Dəstək Mərkəzi” xətti ilə ixrac azalıb